NV Bergkwartier

NV Bergkwartier is trotse partner van Open Monumentendag Deventer 2022. Op zaterdag 10 september tussen 10.00 en 16.00 uur stelt NV Bergkwartier drie monumenten open voor publiek.

BERGSCHILD 7 – DIE LANTSCROENE
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur

In het pand zullen een aantal voorbeelden van verduurzaming getoond worden, zoals vloerisolatie en achterzetbeglazing. Bezoekers kunnen zelf vrij rondlopen en vragen stellen aan medewerkers van NV Bergkwartier. In 2023 zal het pand door NV Bergkwartier worden gerenoveerd en komen er twee appartementen en een tiny house.

HOFSTRAAT 8-10 / DE LINNENKIST
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur

Neem een kijkje in deze prachtige panden die ooit als woon- en pakhuizen door linnenhandelaren werden gebruikt.

SANDRASTEEG 8 / DE PROOSDIJ
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur

Dit oudste stenen huis van Nederland heeft ooit gediend als woonhuis van de proost. Op de begane grond is een expositieruimte van het oudste stenen huis.

Over NV BERGKWARTIER
NV Bergkwartier zorgt ervoor dat panden in al hun oorspronkelijke luister worden hersteld om daarmee een belangrijk deel van de Deventer historie te bewaren. De organisatie voert restauraties uit en beheert vervolgens de verhuur van de panden als woon- en werkruimte. Als ‘Maatschappij tot Stadsherstel’ denken we graag mee over de toekomstige ontwikkelingen in de stad, om Deventer nog aantrekkelijker te maken.

Meer informatie over NV Bergkwartier: https://www.nvbergkwartier.nl/