NV Bergkwartier

NV Bergkwartier is trotse partner van Open Monumentendag Deventer 2023. Op zaterdag 9 september tussen 10.00 en 17.00 uur stelt NV Bergkwartier twee monumenten open voor publiek en je kan meedoen aan een fotowedstrijd.

BERGSCHILD 7 – DIE LANTSCROENE
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur

Afgelopen jaar is NV Bergkwartier gestart met de renovatie van dit nagenoeg gaaf middeleeuws pand en komen er twee woningen en een tiny house, welke bijna gereed zijn voor verhuur. Neem een kijkje in twee van deze woningen.

SANDRASTEEG 8 / DE PROOSDIJ
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur

Dit oudste stenen huis van Nederland heeft ooit gediend als woonhuis van de proost. Op de begane grond is een expositieruimte van het oudste stenen huis.

FOTOWEDSTRIJD
Zaterdag 11.00 – 14.00 uur

Fotograaf Bart Ros geeft zaterdag van 11.00 tot 14.00 op het Bergkerkplein tips hoe je jouw mooiste foto van een monument maakt.

Maak op zaterdag een mooie foto in Deventer. Deel jouw foto vóór 17.00 uur op Instagram, tag het account @NV_BERGKWARTIER en maak kans op een dinerbon ter waarde van 150 euro!

De fotowedstrijd wordt georganiseerd door NV Bergkwartier.

Over NV BERGKWARTIER
NV Bergkwartier zorgt ervoor dat panden in al hun oorspronkelijke luister worden hersteld om daarmee een belangrijk deel van de Deventer historie te bewaren. De organisatie voert restauraties uit en beheert vervolgens de verhuur van de panden als woon- en werkruimte. Als ‘Maatschappij tot Stadsherstel’ denken we graag mee over de toekomstige ontwikkelingen in de stad, om Deventer nog aantrekkelijker te maken.

Meer informatie over NV Bergkwartier: https://www.nvbergkwartier.nl/