Voorleesvoorstelling Berend Bergenvaarder

Voorleesvoorstelling zaterdag 12.00 en 14.00 De Hanzereis van Berend Bergenvaarder
TAMTAM objektentheater (ca. 60 min.). Vooraf reserveren is niet mogelijk. Vol = vol!
Locatie: De Drie Haringen, Brink 55, Deventer.
Let op: zaterdag is het monument De Drie Haringen alleen toegankelijk voor bezoekers van de voorleesvoorstelling en bezichtiging is verder niet mogelijk.

Activiteiten zondag 12.00 – 17.00
Neem een kijkje in het pak- en woonhuis van Herbert Dapper, de haringhandelaar uit de Hanzetijd.

Over De Hanzereis van Berend Bergenvaarder

Marije van der Sande schreef in 2017 al het boek De Hanzereis van Berend Bergenvaarder dat zich afspeelt in 1370. Op basis van dit verhaal maakte TAMTAM objektentheater een voorleesvoorstelling met geprojecteerde tekeningen uit het boek, begeleid door Gérard Schiphorst met live gespeelde middeleeuwse muziek.

Deze voorstelling was al te zien op de Deventer Basisscholen, maar nu speciaal ter gelegenheid van Open Monumentendag zijn er twee extra voorstellingen.  Marije leest fragmenten voor uit het spannende verhaal over de jonge Berend die vanuit Deventer met een Koggeschip naar Bergen in Noorwegen reist.

Door zijn ogen zien we de wereld van de Hanze en begrijpen we meer over het leven in die tijd. Na afloop worden de kijkers in een gesprek uitgedaagd om mee te denken over de verschillen tussen toen en nu. Het is alleen al wonderbaarlijk hoe de middeleeuwers zonder elektriciteit konden leven.

Daarnaast maakt TAMTAM een luistereditie van het hele boek die digitaal beschikbaar komt.