2 juli 2021

Verkiezing ‘Deventer monument van het jaar’ 2021

Met maar liefst 13.000 stemmen was de eerste editie van de Deventer monumentenverkiezing een ongekend groot succes. Daarom organiseren we ook dit jaar een nieuwe editie.

Jaarlijks openen in het tweede weekend van september, dit jaar op 11 en 12 september 2021, tientallen monumenten in de gemeente Deventer de deuren voor publiek. Speciaal voor Open Monumentendag 2021 organiseren we, naast een uitgebreid randprogramma, ook dit jaar de verkiezing ‘Deventer monument van het jaar’!

Ben je eigenaar of bewoner van een gemeentelijk of rijksmonument of als vrijwilliger hier bij betrokkenen en vind je dat jouw pand het dubbel en dwars verdient om ‘Deventer monument van het jaar’ te worden, dan is Deventer Verhaal op zoek naar jou!

Een jury selecteert de drie meeste aansprekende inzendingen. Die kandidaten krijgen voor het wedstrijdelement van de verkiezing marketingbudget beschikbaar gesteld. Met dat budget moeten zij campagne voeren en zo proberen stemmers voor zich te winnen. Het publiek kan vervolgens stemmen op deze drie monumenten. De winnaar ontvangt tijdens de huldiging op 10 september 2021, naast de eeuwige roem, een professionele fotoreportage van het monument. Vorig jaar was de kerkwoning aan de Graaf van Burenstaat van Titi en Jan Jaap Lems met ruim 5.800 stemmen de overtuigende winnaar van de verkiezing.

Wil je een monument aanmelden?
Ga naar deze pagina voor meer informatie en de voorwaarden van de verkiezing.

Foto: Titi & Jan Jaap Lems ontvangen de anderhalve meter lange cheque uit handen van wethouder Carlo Verhaar