Nacht van Goud

Nacht van Goud is terug! Op zaterdagavond, dit jaar op 11 september, vindt traditiegetrouw Nacht van Goud plaats. Dit jaar anders dan anders maar niet minder goud. Nacht van Goud is een avond vol exclusieve voorstellingen met dans, verhalen, muziek en theater. 

Programma

De Bergkerk
Bergkerkplein 1, Deventer
Categorie: Dans

Een flamingo staat symbool voor plezier in je leven hebben en het verkeren in gezelschap van anderen, maar het is ook een codewoord voor naderende controle bij lokale, illegale feestjes. In deze dansvoorstelling laten de 20 dansers van !mpact en !mpact junior zien welk effect de pandemie op onze maatschappij heeft. Mensen worden geïsoleerd om verspreiding te voorkomen. Eenzaamheid, angst en gemis zijn overal zichtbaar. Maar ook veerkracht, vriendschap en het verlangen naar het oude normaal waarin we onbevangen konden genieten van ons sociale leven. Al deze facetten komen aan bod in de voorstelling FLAMINGO.

Reserveer tijdslot

 

Sociëteit De Hereeniging
Grote Poot 2, Deventer
Stijl: Tapdans, klassiek piano en accordeon

Tapdanseres Doortje Peters en pianiste Raluca Sabau brengen in RATJETOE werken van Mozart en Bartok samen. Deze composities worden afgewisseld en aangevuld door accordeonist Dirk Overbeek. Hij vult deze meesterwerken aan met eigen composities en stukken uit verschillende muziekstijlen. Verwacht hier een verrassende combinatie van instrumenten, stijlen en stukken.

Reserveer tijdslot

 

Logegebouw Vrijmetselaars
Rijkmanstraat 10, Deventer
Categorie: Theater

Ditmaal wurmen antiheldinnen Anne & Lisa zich in LONELY PONY; een avondvullend Trojaans hobbelpaard dat zowel strijdlustig alsook aaibaar en ontwapenend doordendert. Tijdens deze surrealistische rit word je medeplichtig aan situaties die absoluut geen dikke pluim van de juf verdienen. Heerlijk absurd en muzikaal maar tevens actueler dan ooit, LONELY PONY zal u een avond redden van het alledaagse!

Reserveer tijdslot

 

Grote Synagoge
Golstraat 23-25, Deventer
Categorie: Muziek

Het schoolorkest van het Etty Hillesum Lyceum, o.l.v. Wim Evink, zwaait al jarenlang de muzikale scepter. Het orkest is zeer populair en is bij veel gelegenheden te vinden. In allerlei muziekstijlen laat het orkest van zich horen. Samen met veel eigen solisten leidt de dirigent het orkest van ontroerende muziek naar zeer knallende momenten en muzikale hoogtepunten.

Reserveer tijdslot

 

Video-installatie Wandering
Zaterdagavond van 20.00 – 22.30 uur

Aan de Lage Wellekade is de video-installatie Wandering van Elise van der Linden te bekijken in het ruim van voormalig vrachtschip de Eestroom.

Tijden & Reserveren

De voorstellingen starten om 20:00 uur, 21:00 uur en 22:00 uur. Tussen de optredens door zijn er op drie verschillende buitenlocaties, langs de Route van Goud, vertellers te zien en te horen. De entree is gratis. Vooraf reserveren stellen we dit jaar verplicht voor de optredens die binnen plaatsvinden. Wees er snel bij want vol = vol.

Reserveer tijdslot