SIED

De Stichting Industrieel Erfgoed Deventer levert een bijdrage aan de instandhouding van het industrieel erfgoed in de meest brede zin.

Zij streeft naar behoud van voor de industriële ontwikkeling van Deventer belangrijke panden en doet dit door ze te onderzoeken, te beschrijven, de bedrijfsgeschiedenis te ontrafelen en op die manier de waarde te bepalen, ze onder de publieke aandacht te brengen en te transformeren voor een nieuw en aansprekend gebruik. Daarbij let de SIED ook op de betekenis die ze voor de directe omgeving en voor de stad kunnen hebben.

Vanuit het pand aan Pothoofd 121 (geen geregistreerd monument) voert de SIED haar activiteiten uit.

Activiteiten zaterdag en zondag
De SIED toont in een kleine expositie enkele gebouwen die behouden zijn gebleven en een nieuwe functie hebben gekregen. Behoud van industrieel erfgoed is een duurzame keuze; bouwmaterialen blijven behouden en er ontstaat geen afval. We stellen hierbij één belangrijke vraag; betekent herbestemming ook een zo duurzaam mogelijk gebruik van het gebouw? De vraag is makkelijk te beantwoorden: ‘Ja, natuurlijk’. Maar hoe dan?

Om hier inzicht in te geven informeert de SIED u uitgebreider over één specifiek project; de transformatie en verduurzaming van de Grijze Silo. In samenwerking met de eigenaren en gebruikers geven wij inzicht in de transformatie van deze eyecatcher voor Deventer. In de tentoonstellingsruimte vindt u verder informatie over andere projecten industrieel erfgoed in Deventer en omstreken.

ADRES:
Pothoofd 121, Deventer

OPENINGSTIJDEN

  • Zaterdag 10 september
    10:00 – 17:00 uur
  • Zondag 11 september
    10:00 – 17:00 uur
Website