Museum EICAS

Activiteiten zaterdag en zondag
Van een schoolgebouw naar een bedrijfspand en nu een museum, met het grootste kunstwerk in Deventer en omstreken op het dak. Tijdens Open Monumentendag is het museum deels opengesteld:

  • De toegang tot de hal is kosteloos. Bezoekers krijgen uitleg over het gebouw (deels binnen, deels buiten). Het dak is helaas niet te bezichtigen, maar wel is er een korte film en uitleg hoe het dak is gebouwd.
  • Wil je meer van het museum zien dan is er een extra monumentenkorting:
    Entree volwassenen: €7,50 (i.p.v. €12,50). Kinderen van 8 – 18 jr €1,50 (i.p.v. €2,50). Tot 16 jaar uitsluitend onder begeleiding.

Activiteiten zaterdag Korenlint
14.30 – 15.00 Vocalis
15.30 – 16.00 Doré Dubbelkwartet

Over Museum EICAS
Het museum EICAS is gevestigd in het voormalige Alexander Hegius Gymnasium/MMS, in 1954 gebouwd naar het ontwerp van architect J.C. Knuttel. Het gebouw is een gemeentelijk monument. Het museum is ontworpen door Hans van Heeswijk architecten te Amsterdam (bekend van o.a. museum MORE te Gorssel, Hermitage te Amsterdam, Entreepartij Mauritshuis te Den Haag). De totale oppervlakte bedraagt 1.500 m2 en is verdeeld over de begane grond en het souterrain. Het museale glazen dak is het kunstwerk City DNA – Deventer van de Chinese kunstenaar Lu Xinjian. Op de binnenplaats wordt een beeldentuin annex terras ingericht.

De getoonde ZERO/Nul kunst uit de zestiger jaren is levend erfgoed. Gecombineerd met werken van hedendaagse kunstenaars die op dezelfde manier werken (non-figuratief, onderzoekend en vernieuwend) wordt een inzicht geboden in de ontwikkeling van de hedendaagse kunst.

OPENINGSTIJDEN

  • Zaterdag 9 september
    10:00 – 17:00 uur
  • Zondag 10 september
    10:00 – 17:00 uur

ADRES:
Nieuwe Markt 23, Deventer

OORSPRONKELIJKE FUNCTIE:
Alexander Hegius Gymnasium/MMS

HUIDIGE FUNCTIE:
Museum

Website