Klooster Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion is een plaats waar iedereen thuis kan komen. De oude gebouwen, de mensen, de natuur, de omgeving: kom en ervaar deze bijzondere plek!

Oorspronkelijk was dit een cisterciënzer klooster (1890). In 1935 werd het klooster een abdij, een klooster met een abt aan het hoofd. Toen de laatste monniken in 2015 Abdij Sion verlieten om naar Schiermonnikoog te gaan, hebben zij de sleutel overgedragen aan Stichting Nieuw Sion.

Haar eerste doel is het religieus en cultureel erfgoed van het klooster te bewaren. Daarbij speelt de rust en de stilte een grote rol. Met het oog daarop wordt de stilte bewaard in de kloostergangen, de kerk en de berceau, dat is de monumentale loofgang.

Dagelijks is de kloosterpoort open en zijn de kerk, de gastentuin, de koffieschenkerij en het kerkhof te bezoeken.

Activiteiten zaterdag en zondag

9.30, 10.45, 13.00 en 14.15 uur: geplande rondleidingsmomenten (ca. 1 uur), max. 20 deelnemers per rondleiding.
Vooraf aanmelden via https://www.nieuwsion.nl/events/rondleidingen-open-monumentendagen/

U bent van harte welkom om tijdens een rondleiding onder leiding van één van onze kloostergidsen de gebouwen en omgeving van Klooster Nieuw Sion beter te leren kennen. Het thema ‘duurzaamheid’ staat centraal, op 8 plekken staat de kloostergids stil bij hoe de monniken van Abdij Sion en de huidige gemeenschappen van Nieuw Sion duurzaamheid vorm gaven en geven in het dagelijks leven én werken op het klooster.

Naast de geplande rondleidingsmomenten zijn de Kloosterkerk, de kloostertuin én museumgang vrij te bezichtigen en bent u uiteraard van harte welkom in onze koffieschenkerij voor koffie/thee, lunch of gebak.

Vooraf aanmelden via https://www.nieuwsion.nl/events/rondleidingen-open-monumentendagen/

ADRES:
Vulikerweg 6, Diepenveen

OORSPRONKELIJKE FUNCTIE:
Klooster

HUIDIGE FUNCTIE:
Ontmoetingscentrum

OPENINGSTIJDEN

  • Zaterdag 10 september
    9:30 – 17:00 uur
  • Zondag 11 september
    9:30 – 17:00 uur
Website