Fletcher Hotel Gilde / Voormalig Sint Josefziekenhuis

In 1751 was het gebouwencomplex ingericht als rooms-katholieke pastorie. De kerk lag op de plaats van het rechtergedeelte van het huidige hotel. De Congregatie van de Zusters van Liefde stichtten er in 1856 een bewaar- en naaischool. In 1896 werden het voormalige kerkje en woonhuis afgebroken voor een nieuw ziekenhuis met de naam Sint Josef, zie zijn beeld boven de ingang. Het Sint Josefziekenhuis verhuisde in 1957 naar de Van Oldenielstraat. Vanaf 1958 was de Stichting Bejaardenzorg Sint-Lebuinus te vinden in dit gebouw aan de Nieuwstraat. In de periode daaropvolgend heeft het pand ook nog gediend als opvanghuis voor Oud-Indi√ęstrijders en tot 1996 als gezinsvervangend tehuis.

Het hotel heeft haar bouwstijl en sfeer uit het verleden behouden. Het glas-in-lood uit de bouwtijd is terug te vinden in het bovenlicht van het mooi gedecoreerde centrale trappenhuis.

Activiteiten zaterdag en zondag
De hal van het oude klooster, het trappenhuis en de bar zijn te bezichtigen. Geniet van de binnentuin en het terras. Bezoekers kunnen tussen 7.00 – 23.00 uur een kijkje nemen en er ligt informatie klaar over de geschiedenis van het pand.

ADRES:
Nieuwstraat 41, Deventer

OORSPRONKELIJKE FUNCTIE:
Vrouwenklooster en ziekenhuis

HUIDIGE FUNCTIE:
Hotel

OPENINGSTIJDEN

  • Zaterdag 10 september
    07:00 – 23:00 uur
  • Zondag 11 september
    07:00 – 23:00 uur
Website