De Grijze Silo (begane grond) / Studio Groen + Schild

De bouw van de grijze silo was in 1961 spectaculair: na 3 weken onafgebroken betonstorten in een houten glijbekisting stond daar een 51 meter hoge silotoren, een in die tijd een unieke prestatie voor Nederland. Het gebouw deed dienst als opslag voor veevoeder en graan. Na veertig jaar sloot de silo haar poorten. Jaren van leegstand volgden. In 2015 kreeg de silo een nieuwe bestemming. Op de bovenste verdiepingen voltooiden de nieuwe eigenaren – op de plaats van het oude verdeelmechaniek – een woning van twee verdiepingen.

Op de begane grond zit nu het atelier van architectenbureau Studio Groen + Schild. Naar eigen ontwerp heeft men er een tussenverdieping toegevoegd, die met een glazen uitbouw uitkraagt aan de kant van de haven. De nieuwe uitbouw is nu een prachtig uitkijkpunt over de haven en de omliggende gebouwen.

Activiteiten zaterdag en zondag
De begane grond en de tussenverdieping zijn te bezichtigen. De architecten van Studio Groen + Schild vertellen over het thema duurzaamheid.

ADRES:
Zuiderzeestraat 3, Deventer

OORSPRONKELIJKE FUNCTIE:
Silo

HUIDIGE FUNCTIE:
Architectenbureau en woning

OPENINGSTIJDEN

  • Zaterdag 10 september
    11:00 – 17:00 uur
  • Zondag 11 september
    11:00 – 17:00 uur
Website