Klassendag

Klassendag is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk! Tijdens Open Monumentendag Deventer openen 9 monumenten op donderdag 12 en/of vrijdag 13 september 2024 hun deuren voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs.

Op elke locatie is een gratis educatief programma voor de leerlingen samengesteld in de vorm van bijvoorbeeld een rondleiding, spel, verhaal of een andere activiteit. Meld je klas nu onderaan deze pagina aan en maak op een laagdrempelige manier kennis met het prachtige monumentale erfgoed van Deventer!

Praktische informatie: alle plekken zijn inmiddels gereserveerd

  • Donderdag 12 en/of vrijdag 13 september 2024
  • Deelname is gratis en per groep maximaal aan één locatie
  • Het bezoek duurt ongeveer een uur
  • Voor groep 5, 6, 7 en 8
  • Minimaal twee begeleiders vanuit school
  • Het aantal plaatsen is beperkt en vol = vol
  • Maximaal één groep per tijdslot
  • Meer groepen? Kies dan een extra tijdslot of ander monument

Meld je klas nu aan en reserveer je plek hieronder.

Deelnemende locaties

Broederenkerk = vol
Ga op rondleiding door de Rooms-katholieke Broederenkerk – Heilige Lebuinus Parochie. In het kerkgebouw is van alles te zien wat je echt alleen maar in de kerk ziet. Geen opsomming van weetjes, maar verhalen met aandacht voor rituelen en beleving.

Athenaeumbibliotheek = vol
De eeuwenoude boekencollectie van de Athenaeumbibliotheek in Deventer is inspiratiebron geweest voor vijf kunstenaars. Kom naar de Athenaeumbibliotheek, ontdek de boekencollectie en maak ook zelf een kunstwerk!

Poppodium Het Burgerweeshuis = vol
Een kijkje achter de schermen? Neem een rondleiding door het gehele pand waar Poppodium Het Burgerweeshuis in is gevestigd. Je ontdekt wat er allemaal bij komt kijken voordat een artiest kan optreden.

Museum AFS = vol
In Museum Averlo-Frieswijk-Schalkhaar ontdek je de relatie tussen stad en platteland in vroegere tijden. Het museum geeft je een toffe inkijk hoe oer eruit ziet en welke gereedschappen en landbouwwerktuigen daar steeds meer van werden gemaakt.

Schipperen in de haven = vol
De leerlingen ervaren een haven, krijgen uitleg over de sluis en zien verschillen tussen oude en nieuwe schepen. Daarna maken ze een vaartochtje in het Havenkwartier.

Kunstenlab = vol
Ontdek eerst in het Havenkwartier de oude haven met heel bijzondere gebouwen. In Kunstenlab is de tentoonstelling ‘Instruments Make Play’ in opbouw. Je mag deze cross-over tussen muziek en beeldende kunst bekijken maar ook zelf aanraken en bespelen!

Museum EICAS = vol
Ontdek en maak kennis met de zogeheten Nul-kunstenaars. Zij maakten kunst met bijvoorbeeld veertjes, snoepdoosjes en koeienhuid. ‘Dat kan ik ook’ zien we je denken. Misschien wel. Daarom dagen we je graag uit en gaan we kijken, vergelijken en doen.

Museum Geert Groote Huis = vol
De leerlingen ontdekken de geschiedenis van Geert Groote in Deventer (14e eeuw) door middel van een digitale speurtocht met een iPad.

Museum De Waag = vol
Museum De Waag is gevestigd in het oudste waaggebouw van Nederland uit 1528. Het is een icoon van de stad, gelegen aan de Brink. Ontdek de geschiedenis van de stad en de Hanze met een spannende rondleiding en zoekopdrachten in en rond De Waag.

Meer informatie of een vraag?
Wil je meer informatie of heb je een vraag, neem dan contact op via 0570-855950. Of stuur een e-mail. We helpen je graag.

Stuur een e-mail